Vaatehuolto-ohjeita

VAATEHUOLTO-OHJEITA

Hyvällä vaatehuollolla saat vaatteesi kestämään pidempään ja näyttämään paremmalta. Noudata aina tuotteet hoito-ohjeita. Tuotteissa saattaa olla hoito- tai pesuohjeita myös riippulapussa, joten tarkista kaikki laput ennen kuin heität ne pois.

PESU:
Pese tuotteet aina samankaltaisten värien kanssa, niin vältät värien leviämisen. Moniväriset tuotteet, jossa on tummia ja vaaleita sävyjä on syytä pestä erikseen ja aina pitkällä ohjelmalla ilman pienintäkään liotusta. Vaatteita pestäessä yleensä ensimmäisissä pesuissa irtoaa enemmän väriä ja nukkaa ja silloin on syytä olla entistä tarkempi pesuohjeiden kanssa.
Valkaisuaineelliset pesuaineet on tarkoitettu vain vaaleille vaatteille ja ne haalistavat usein värejä enemmän. Värillisiä vaatteita pestäessä on hyvä käyttää värillisille vaatteille tarkoitettuja pesuaineita. Mikäli valkoisessa tuotteessa on paljon printtejä, suosittelemme käyttämään valkaisuaineetonta pesuainetta printtien haalistumista välttääksesi.
Huomaa että farkut päästävät aina väriä. Erityisesti sininen ja musta farkku päästää runsaasti väriä. Tummat ja paksut farkkut on syytä pestä yksinään runsaalla vedellä. Useimmiten vaikeimpia pestäviä ovat mustat ja pesemättömät tumman siniset farkut.

SILITYS:
Silitys pidentää vaatteen ikää ja parantaa sen ulkonäköä. Painatusten yli ei yleensä saa silittää ollenkaan. Käyttämällä silitysharsoa ja silittämällä nurjalta puolelta, usein voit silittää myös printtien yli. Tällöin on kuitenkin syytä olla erityisen varovainen ja kokeilla ensin haalealla lämmöllä.